Ako začať barfovať so šteniatkom?

Ahojte, môžem dať 12 týždňovému šteniatku hovädzie kosti? Prípadne ako mám nastaviť dávkovanie, je to kríženec border kólie. Ďakujem
Reklama
hanka36
pred 7 rokmi
Ďakujem za info. :)
Pavel-6
pred 7 rokmi
Ahoj. Šteniatko by malo po príchode do nového domova jesť aspoň týždeň, dva stravu na ktorú je zvyknuté od chovateľa. Až keď si zvykne na nové prostredie môžeš začať s prechodom na novú stravu.

Šteniatka nemajú väčšinou s prechodom na barf žiadny problém. Najprv začni s ľahším mäsom ako kuracie, morčacie, telacie. Mletiny alebo malé kúsky. Prvé dni nemiešaj rôzne druhy mäsa aby si v prípade alergií alebo iných problémov vedela z ktorého mäsa to bolo. V žiadnom prípade nemiešaj mäso s granulami!

S kosťami nemajú šteniatka žiadny problém. Najprv začni s mletými alebo posekanými kosťami, pretože to možno bude chcieť prehltnúť celé. V žiadnom prípade nedávaj kosti tepelne upravené!

Pokiaľ má psík ideálnu hmotnosť, teda ani tučný ani chudý, tak by jeho denná kŕmna dávka vo veku 3-6 mesiacov mala byť 4-6% hmotnosti psíka. Ak psík priberá veľmi, treba dávku znížiť a ak je veľmi chudý tak treba pridať. Vo veku 3 mesiace by mal psík jesť 4x denne, následne ako bud rásť tak sa dávka zníži na 2x denne. Zloženie dávky by malo byť 50% mäsa, 30% kostí, 20% prílohy.

Nie je to žiadna veda ako to pri pohľade na tie percentá vyzerá. Na začiatku sme to aj my vážili aby sa nám to dostalo do oka a do ruky a teraz už váhu nepotrebujeme.

Články o stravovaní a o barfe:

https://www.pesbruno.sk/blog/kategoria/17/co-psovi-do-misky

Knihy o Barfe:

https://shop.pesbruno.sk/k/co-psovi-do-misky/70

A hlavne odporúčam na začiatok knihu:

https://shop.pesbruno.sk/co-psovi-do-misky/barf---krmeni-psa-prirozenou-stravou/70/31
Blog Fórum