Tip na výlet so psom: Panoramatická vyhliadka nad hradom Strečno

Žilinský kraj je bez pochyby veľmi bohatý na krásne výlety so psom. My sme objavili krásnu vyhliadku nad hradom Strečno. Prečítaj si o nej viac v našom článku.

Tip na výlet so psom: Panoramatická vyhliadka nad hradom Strečno
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
10534
Reklama

Tip na výlet so psom: Panoramatická vyhliadka nad hradom Strečno

 

Hneď na začiatok musíme skonštatovať, že hrad Strečno je jeden z mála hradov (zrúcanín) kam ťa na Slovensku so psom nepustia. A hoci sme si túto informáciu prečítali priamo na stránke hradu, nechceli sme tomu úplne veriť a išli sa presvedčiť na vlastné oči. Ale vo vačku sme mali pre istotu ešte jeden plán. A ten stál veru za to.

Auto sme nechali pod hradom Strečno a po červenej značke sme sa vybrali smerom nahor. Spravili sme si medzizastávku v stredovekej dedinke pod hradom. Tu sa so psom môžeš pohybovať, vstup je voľný a dostupné sú toalety a tiež voda pre teba aj tvojho psa. Tabule si tu síce mierne protirečia, pretože na niektorých je vyzobrazený zákaz vstupu so psom a na niektorých zase vstup so psom na vodítku. Napokon sme to vyhodnotili správne, keďže sme tu stretli viacerých psičkárov.

Foto: Karolína Dobiašová

 

S hradom Strečno je to už trošku horšie. Nechceli sme tomu moc veriť, ale naozaj nás so psom do vnútra nepustili. Pes povolený, avšak musí byť naložený v taške! Mať psa na rukách pre nich nie je to isté. Keďže sme na to boli mierne pripravení, pred bránou sme sa slušne otočili a pokračovali smer náš cieľ.

Foto: Karolína Dobiašová

 

 

 

 

Panoráma s výhľadom na Strečno či Starý hrad

Hoci sa toto miesto nachádza na cyklotrase, nachádza sa tu prístrešok či infotabuľa, na mape ho nenájdeš (na tej našej je označené červeným krúžkom). Avšak my sme ho predsa našli. Ak si chceš trochu ponaťahovať kosti, pokračuj od hradu stále po červenej, ktorá za hradom naberá dosť intenzívne na stúpaní. Nevzdávaj to, aj za ďalšou zákrutou ten šialený kopec stále pokračuje. smiley

Foto: Karolína Dobiašová

 

Ak to nevzdáš, neoľutuješ

Celé stúpanie od parkoviska netrvá viac ako 40 minút, prejdeš cca 2 km, keď odbočíš na zelenú cyklotrasu smerom doľava. Odtiaľ je to už len kúsok. Vyhliadku na spomínanej cyklotrase určite neobídeš, bude ťa čakať postaršia infotabuľa a krytá lavička. Geocacheri si taktiež prídu na svoje. A ak si oželel prehliadku hradu, toto miesto ťa odmení úžasnými panoramatickými výhľadmi nielen na hrad Strečno, či Starý hrad, ale na celé šíre okolie. Určite to stojí za to.

Foto: Karolína Dobiašová

 

Smerom dole pozor na kolená a členky. Ak si chceš prudký zostup uľahčiť, na červenej značke nájdeš chodníček, ktorý vedie cez les. Hoci sme neskúšali po ňom kráčať, videli sme zo značky, že vcelku pekne obchádza krátke, ale náročné klesanie.

Foto: Karolína Dobiašová

 

Za zmienku určite ešte stojí výlet na neďaleký vrch Kojšová. Vedie sem žltá značka, ktorá taktiež začína na parkovisku pod hradom. Na samom vrchu je rovnako pekný výhľad a zaujímavé skalné útvary. Ale o tom niekedy inokedy v ďalšom článku. Turistike zdar! smiley

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

 

 

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum