5 dôvodov prečo sú staršie psy úžasné

Majú staršie psíky z útulku šancu na šťastný život? Samozrejme! Prečítaj si 5 dôvodov prečo sú psy seniori úžasné a aké výhody okrem obrovskej vďaky nám ich adopcia prináša!

5 dôvodov prečo sú staršie psy úžasné
Zdroj foto:
16718
Reklama

5 dôvodov prečo sú staršie psy úžasné

 

1. Starosti pri výchove ako so šteniatkom? Dobrá správa.

Pre tých ktorí zabudli, so šteniatkami je veľa práce. Väčšina starších psov (psy sú všeobecne považované za seniorov, akonáhle majú cez 7 rokov) nie sú zábudlivé; už boli členmi nejakej rodiny, poznajú základné povely a samozrejme majú hygienické návyky. Tým sú ušetrené mesiace tréningov a čo je hlavné, tvoj psík nebude obhrýzať topánky!

 

2. Je príjemné stať sa záchrancom.

Starší pes vie, aké je to mať rodinu a nechce nič viac, než byť znova milovaný. Ak mu poskytneš svoju lásku, bude ti do konca svojho života vďačný.

 

3. Majú menšie nároky na pohyb.

Staršie psíky nemajú vysoké nároky na pohyb, takže ak nie si naklonený  každodenným vyčerpávajúcim prechádzkam, aby si vybil energiu mladého bujarého psa, vyhral si! Pes senior je spokojný, keď je stočený do klbka pri tebe na gauči a pozerá ten napínavý zápas.

 

4. Sú to dobré psy.

Mnoho ľudí si myslí, že staršie psy z útulku sú „problémové psy“, ale v skutočnosti sú tam z rôznych príčin. Zo zmeny životného štýlu majiteľov, ako je prírastok nového dieťaťa, nové zamestnanie, alergie, smrť pána, finančné problémy – a to znamená, že útulky sú plné aktívnych, zdravých, dobre vychovaných starších psov. Čakajú len na teba, aby ti mohli venovať svoje srdce zo zlata a úsmev na svojej šedivej papuli.

 

 

5. Je to jednoducho skvelý pocit.

Otvoriť svoje srdce a dať domov psovi seniorovi, ktorý po ťažkom osude dostane druhú šancu na šťastný život v rodine. A bonus navyše: pravdepodobne mu zachrániš život! Šteňatá a mladé psy v útulku majú oveľa jednoduchšie nájsť si nový domov.  Pre staršie psy, ktoré sa dostanú do útulku po rokoch strávených ako rodinný miláčik, je tento pobyt väčšinou bolestný. Preto často v útulku nevynikajú, nemajú ako zaujať a ostávajú zmätení a depresívni. Čakajú len na to aby dostali svoju šancu.

Pozri si video s rozhovormi majiteľov psíkov seniorov, ktorí sa rozhodli poskytnúť svojich staručkých kamarátov ako modelov do kalendáru „Golden Oldies“:

Zdroj: Modern dog magazine, Foto

 

 

 

 

Bruno ti odporúča:

"Útulkáč" - pes z útulku

Ako si vybrať toho správneho psa?

Pes „na chvíľku“ alebo dočasná opatera

Čistokrvný mini yorkshire bez PP

Čo ti musí byť jasné predtým, ako si zaobstaráš psa

 

Pokiaľ si si adoptoval psíka seniora, napíš váš spoločný príbeh do diskusie. Zaregistruj sa medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov a buď vždy informovaný. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum