Nielen ľudia potrebujú kolagén, ale aj psy! Ako im ho účinne doplniť?

Dobrý majiteľ by spravil čokoľvek pre to, aby sa zo spoločnosti svojho štvornohého kamaráta mohol tešiť čo najdlhšie. Preto by sme mali dbať nielen o kvalitnú stravu, ale aj veterinárnu starostlivosť a dopriať svojmu psíkovi aj tú najlepšiu kĺbovú výživu.

Nielen ľudia potrebujú kolagén, ale aj psy! Ako im ho účinne doplniť?
Zdroj foto: Inca Collagen
2232

Psy sú veľmi dynamické a pohyblivé zvieratá. Vedeli ste, že aj oni môžu trpieť nedostatkom kolagénu? Sú to cicavce tak ako ľudia, a aj u nich dochádza vekom k poklesu tvorby kolagénu v tele. Najvýraznejšie sa to prejavuje na ich pohybovom aparáte. Niektoré plemená sú na takéto problémy náchylnejšie, než iné. Ale kolagén je potrebný pre všetky psy. Riešením je starať sa o dostatočnú výživu už v mladom veku a nepretržite, čím môžete zabrániť väčším problémom – a tým pádom aj návštevám u veterinára. Kolagén je tiež podstatný pre kožu – tvorí až 80% kože psa, tým pádom má vplyv aj na kvalitu srsti a pazúrov. Organizmus psa ho využije v prípadoch poškodení a chorôb kože, či alergiách, ako potvrdzuje veterinárka Hana Lešetická z kliniky BUDvet: “Ak si ten psík kožu rozškriabe, nejakým spôsobom ju poškodí, vzniknú nejaké odreniny, tak je dobré potom použiť nejaké podporné prípravky na hojenie, dá sa využiť kolagén, rôzne masti a podobne.”



Ideálnym spôsobom, ako kolagén psovi doplniť, je podávať ho vo forme výživového doplnku. Český produkt Inca Collagen zaznamenal obrovský úspech u ľudí a stal sa za 5 rokov jednotkou na trhu, takže značka sa rozhodla pomáhať ďalej a rozrástla sa o Incapet Collagen, určený pre domáce zvieratá. Tento prírodný bioaktívny morský kolagén a mikronizovaný do formy jemného prášku, je stopercentný a čistý, bez prímesí a nemaskovaný žiadnymi príchuťami. Jeho účinky na organizmus psov sú nepopierateľné:

  • pomáha znížiť klinické príznaky ochorení pohybovej sústavy, ako je osteoartritída alebo rozličné dysplázie či artritída, pôsobí ako prevencia voči zraneniam a degeneratívnym ochoreniam kĺbov 

  • pomáha pri regenerácii po zraneniach a operáciách kĺbov

  • pomáha posilniť a vyživiť chrupavky, ale i tkanivá, kĺby či kosti

  • zlepšuje mobilitu u starších zvierat, môže pomôcť aj pri regenerácii zvierat s vysokou fyzickou záťažou

  • pomáha pri hojení rán na koži, či už následkom zranení, chirurgických zákrokov alebo kožných ochorení

  • môže prispieť k lepšej kvalite pazúrikov

  • pomáha udržať zdravé zuby a ústnu dutinu, aj ako regenerácia pri ochoreniach ústnej dutiny

  • pomáha aj pri hojení výstelky čreva pri najrôznejších tráviacich problémoch 

“Eliška sa narodila s vrodenou vadou, má skoliózu chrbtice. Absolvovali sme s ňou radu vyšetrení, pravidelne dochádzame na K-Laser terapiu, má rôzne druhy masážnych terapií a hydroterapiu mala tiež. Naozaj veľké zmeny sa začali diať, keď som začala pridávať Eliške kolagén. Vlastne my ho užívame všetci:) Eliška akoby zosilnela, nemá už stuhnuté svalstvo a je vidno, že si užíva viac život. Konečne sa z nej stal psík, ktorý môže behať a je dokonca aj niekedy rýchlejší, než normálni hafani a moje srdce spieva radosťou, že konečne je zdravá a šťastná,” teší sa Dagmar, majiteľka trojročnej sučky zlatého retrívra Elišky.


V čom spočíva tajomstvo Incapet Collagen a prečo tak úžasne funguje? Kľúčom k takejto účinnej forme je bioaktivita. Najlepší kolagén pre psy musí spĺňať určité kritériá, ktoré Incapet do bodky napĺňa – je to morský kolagén, získavaný z prvotriednych zdrojov, vedľajších produktov morských rýb, ktoré obsahujú veľké množstvo kvalitného prírodného kolagénu. Aby sme kolagén získali v podobe, ktorú bude psík schopný stráviť a zužitkovať, musíme kolagénovú molekulu najprv rozštiepiť na malé fragmenty, ktoré dokáže telo prijať. Incapet Collagen využíva veľmi šetrnú metódu štiepenia - enzymatickú hydrolýzu, čo je vlastne štiepenie tzv. „studenou“ technológiou.“Zachováva prirodzenú štruktúru kolagénu, jeho molekuly ju prežijú bez denaturácie (uvedenia do nezvratného tvaru),” vysvetľuje doktorka biochémie Dagmar Petrová. Incapet Collagen je teda bioaktívny, pre telo psa maximálne prirodzený a dobre vstrebateľný produkt, ktorý psom aj výborne chutí. 

Spoľahlivý výrobca nemá problém vám poodhaliť svoj spôsob spracovania kolagénu a otvorene odpovedať na dôležité otázky, tak ako to robí Incapet Collagen. Tento kolagén sa radí medzi top produkty ako najlepšia kĺbová výživa pre psov. Odporúča sa podávať psovi denne jeden sáčok kolagénu do obľúbeného krmiva a to počas aspoň troch mesiacov. Po tejto intenzívnej kúre možno pokračovať s užívaním každý druhý alebo tretí deň, najmä však pravidelne. V prípade akútnych problémov je možné dávku zdvojnásobiť na krátku dobu.

Incapet Collagen je certifikovaný a odborníkmi odporúčaný kolagén, ktorý u psov dokázateľne funguje, presne tak, ako Inca Collagen účinkuje u ľudí. Vyskúšajte ho svojmu havkáčovi podávať aj vy a zlepšite mu kvalitu života a kondíciu.

Blog Fórum