Prvé krytie psa samca - zmení sa jeho správanie ?

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o pomoc - radu. Máme 1 ročná psíka nemeckého stredného špica. Je veľmi hravý, detský, milučký, taký rozmaznaný :) , no a dostali sme ponuku od jedného pána, že má takú istú sučku, že či ho nepripustíme k nej. Maxík, náš psík, by sa určite potešil, len ja neviem, či sa po jeho prvom " sexe " nezmení jeho správanie. Či nebude taký dospelejší, vážnejší alebo či sa potom už nebude stále dožadovať " sexu "...... Môžete mi, prosím Vás poradiť stýmto naším problémom ? ďakujem pekne za odpovede
Reklama
Igor-1
pred 3 rokmi
Pekny den chcel by som sa informovat ci fenka moze roditnaj 53 dni gravidity
Lara111
pred 4 rokmi
Chcela by som len doplniť že fráza "Fenka by mala mať raz za život šteniatka" je mýtus.
Maxík77
pred 4 rokmi
Ďakujem za odpoveď, veď preto, že nemám ako psíčkárka veľa skúseností, som sem napísala. Nikdy by som nášmu psíkovi neublížila a keďže sme nevedeli doma, či sa aj domáci psíčkovia dávajú kryť raz za život, som sa radšej opýtala. Ale už vopred som nemala z toho dobrý pocit a na 99 % som vedela, že ho nedáme.
Čo sa týka toho pána, ktorý nás o to požiadal, myslím si, že nemal nekalé úmysly, skrátka chcel , aby jeho fenka mala raz za život mladé, ktoré by si on nechal, keďže chová veľa psíkov ( lebo že fenka by mala raz život mať mladé )......
Mňa zaujímalo, čo by urobilo prvé krytie so psíkom samcom , ako by sa zmenilo jeho správanie atď..... ŽIadne obchodovanie so psami tu nebolo spomenuté.
Zuzana - PesBruno.sk
pred 4 rokmi
Dobrý deň, asi ste v psíčkarskej komunite krátko, nebudem Vás odsudzovať, na to nemám právo. Avšak krížiť psy len tak jedna radosť nie je rozumné riešenie, útulky sú plné takých psov a predpokladám, že pán nemá psíka s preukazom pôvodu. Prosím, prečítajte si pár našich blogov, možno Vám trošku upravia mienku o takomto krížení psov.

https://www.pesbruno.sk/blog/752/ako-si-vybrat-spravneho-chovatela-tvojho-buduceho-psa-a-nie-ziskuchtiveho-amatera

https://www.pesbruno.sk/blog/394/cistokrvny-mini-yorkshire-bez-pp
Blog Fórum